Home
Uw taal: nl

Wie zijn wij

Gezamenlijk eten met vrienden en familie creëert een aangename sfeer die verbindt en samenbrengt. Camp Chef weet dat als geen ander. Al 30 jaar biedt Camp Chef voor bijna elke buitenactiviteit een passende "outdoor cooking" oplossing. Of het nu gaat om een gezellig evenement, een kampeervakantie of een diner op het terras, Camp Chef kan het allemaal.

De passie voor mooie gerechten en buitenkoken gecombineerd met productinnovaties en uitstekende productiefaciliteiten, hebben geresulteerd in een leidende positie van Camp Chef. Of je nu een dag vrij bent, een weekendje weg of met vakantie gaat, Camp Chef levert een uitgebreide collectie gietijzeren dutch ovens, skillets en bakproducten, ambachtelijk pizza-ovens en stoere Lumberjack producten waarmee buiten heerlijk gekookt kan worden met vuur. Van simpel tot uitgebreid.

Naast de gietijzeren bak-en kookproducten biedt Camp Chef een serie unieke gasbranders met uitgebreide mogelijkheden. Van de unieke 1 brander met planchaplaat tot een met compacte BBQ en natuurlijk is deze ook met 2 branders te verkrijgen. Camp Chef is the way to cook outdoors.

Onze geschiedenis

In 1990 is Camp Chef opgericht met het idee dat er een betere manier moest zijn om buiten te koken. Het eerste gasstel was de basis voor de latere Pro 30 & exploreren is inclusief de accessoires een van de meest veelzijdige kooksystemen op de markt, waarmee elk menu bereid kan worden. Barbecues, vlakke bakplaten, pizza-ovens etc. geeft de gebruiker de mogelijkheid om te grillen, bakken, koken, frituren, stomen of te koken met een Dutch Oven, allemaal op een Camp Chef gasstel.

In 1999 is Camp Chef gestart met het produceren van gietijzeren kookproducten die voorzien zijn van een True-Seasoned Finish. Bovendien houdt gietijzer de warmte lang vast zodat de kooktemperatuur gelijk blijft. Na verloop van tijd zal er een zogenoemde Patina laag ontstaan omdat gietijzer een poreus materiaal is dat olie en vet opneemt als er gekookt wordt. Deze laag verrijkt gerechten, zorgt voor een antiaanbak oppervlak en beschermt gietijzer tegen invloeden van buitenaf. Camp Chef gebruikt 100% natuurlijk palmolie in de True Seasoned producten waardoor een mooie zwarte finish ontstaat en uw product meteen uit de doos gebruikt kan worden.

In 2008 kreeg Camp Chef de vraag om een kooksysteem voor thuis te ontwikkelen. Vandaag de dag zijn er diverse gasstellen, smokers, vuurplaatsen en nog veel meer producten verkrijgbaar die speciaal ontwikkeld zijn om thuis te gebruiken. Echter de wortels van het bedrijf liggen buiten, in de overweldigende natuur, die men continue moet kunnen beleven, zonder dat een stevige maaltijd gemist hoeft te worden.

De oprichter en directeur van het bedrijf, Ty Measom, zag dat veel buitenmensen en sportmensen geïnteresseerd waren om buiten te koken maar worstelden met de beschikbare kookfaciliteiten. Dit was dan ook voor hem het moment dat hij producten heeft ontwikkeld die aansloot op de wensen van deze groep liefhebbers. Camp Chef is gelegen in het hart van de Cache Vallei, in Utah, omgeven door de prachtige Bear River Mountain Range, een perfecte plek om producten te ontwikkelen en te testen. The way to cook outdoor!