De Perfecte BBQ Tips voor Drukke Dagen: Snel, Simpel & Heerlijk.

Loading... 37 view(s)
De Perfecte BBQ Tips voor Drukke Dagen: Snel, Simpel & Heerlijk.

Nu de scholen weer beginnen en de vakanties voorbij zijn, zitten veel gezinnen weer in het dagelijkse ritme van werk, school en andere verplichtingen. Dit betekent echter niet dat je moet inleveren op de gezelligheid en het plezier van buiten koken. Bij Roost Buitenkoken begrijpen we dat tijd kostbaar is, vooral tijdens doordeweekse avonden. Maar dat betekent niet dat je de BBQ in de schuur hoeft te laten staan tot het weekend!

Met een paar slimme tips en eenvoudige recepten kun je in slechts 20-30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel zetten, waar het hele gezin van kan genieten. Of je nu een ervaren pitmaster bent of net begint met barbecueën, er zijn genoeg gerechten die snel te bereiden zijn, zonder in te boeten op smaak.
 
Om snel van start te kunnen gaan gebruiken wij vandaag de Grandhall Classic G2 gasbarbecue. Voordeel van een deze gasbarbecue is dat met 1 druk op de elektronische ontsteking de bbq aan is. Geen tijd verspilt aan het opwarmen van jouw barbecue dus.

 

Snel en Simpel BBQ'en: Tips voor een Stressvrije Avond

Voorbereiding is alles: Kies voor eenvoudige recepten die je van tevoren kunt voorbereiden. Denk aan marinades die je de avond ervoor al kunt maken, of groenten die je vooraf kunt snijden.
Gebruik snelle kookmethodes: Direct grillen is de snelste manier om een maaltijd op de BBQ te bereiden. Je grilt het vlees of de groenten direct boven de hittebron, waardoor ze snel gaar zijn.
Kies voor dunne stukken vlees: Dun gesneden kipfilets, steaks, of visfilets zijn sneller gaar dan dikke stukken vlees. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je binnen een halfuur kunt genieten van een smakelijke maaltijd.
Groenten en bijgerechten: Grill wat groenten zoals paprika, courgette, of maïskolven mee op de BBQ. Deze zijn snel klaar en voegen een gezonde touch toe aan je maaltijd.
Recept: Gemarineerde Kipspiesjes met Gegrilde Groenten

Dit recept is ideaal voor een doordeweekse avond. Het is simpel, snel en vol van smaak. Bovendien heb je maar een paar ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 1 courgette, in plakjes
  • 8 champignons, gehalveerd
  • 1 rode ui, in vieren gesneden


Bereidingswijze:

Marinade maken: Meng de olijfolie, sojasaus, honing, knoflook, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Voeg de kipblokjes toe en laat ze minimaal 10 minuten marineren. Als je tijd hebt, kun je dit ook 's ochtends al doen en de kip in de koelkast laten marineren.
Kipspiesjes maken: Rijg de gemarineerde kipblokjes aan spiesjes. Wij gebruiken de flexibele rvs spiesen van Grandhall.  Als je houten spiesjes gebruikt, week deze dan eerst even in water om verbranden te voorkomen.
Groenten bereiden: Besprenkel de gesneden groenten met een beetje olijfolie, zout en peper.
Grillen: Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur. Leg de kipspiesjes en groenten op het rooster en grill ze ongeveer 10-12 minuten, waarbij je ze regelmatig draait. De kip moet goudbruin en gaar zijn, en de groenten mooi gegrild.
Serveren: Serveer de kipspiesjes met de gegrilde groenten. Dit kan met rijst, een frisse salade of gewoon zo!
Met dit recept geniet je in slechts 20-30 minuten van een heerlijke, zelfgemaakte BBQ-maaltijd. Zo houd je zelfs op drukke dagen tijd over om samen met je gezin van de buitenlucht en het lekkere eten te genieten.

Dus, ook al zijn de vakanties voorbij en het schooljaar weer in volle gang, met Roost Buiten Koken blijft elke dag een BBQ-feestje! Probeer dit recept uit en laat ons weten wat je ervan vindt.

Eet smakelijk!



Graag dit recept zelf maken maar zoek je nog naar een BBQ?

Voor dit recept hebben wij de Grandhall Classic G2 gasbarbecue gebruikt.

Ideaal voor drukke avonden, deze barbecue wordt niet alleen erg snel warm maar is door zijn compacte kookoppervlakte snel schoon te maken als je klaar bent met grillen!

Klik hier om de Classic G2 te bekijken.